How to Remove TikTok Explore Block?
How to Remove TikTok Explore Block?

Tiktok Keşif Engellemesi Nasıl Kaldırılır?

Bu platformda içerik üreten ve geniş kitlelere ulaşmaya çalışan birçok kişi için Tiktok keşif bloğunun nasıl kaldırılacağı sorusu en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Tiktok kullanıcılarının karşılaştığı sorunlardan biri de Tiktok algoritması tarafından tanımlanan ve kullanıcılara belirli kısıtlamalar getiren bir blok türü olan keşif bloğudur. Kurallara dikkat ederek keşif bloğuna girmekten kaçınabilir ve Tiktok uygulamasını oldukça etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bir Keşif Bloğunuz Olup Olmadığını Tespit Edin

Yapmanız gereken ilk şey TikTok arama bloğunuz olup olmadığını belirlemektir. TikTok arama bloğunuz olduğunu anlamak için birkaç faktöre dikkat etmeniz gerekir. Örneğin; TikTok videolarınızın beğeni ve görüntülenme sayısı yeterince düşükse keşfedilmeyi bekleyen bir bloğunuz olabilir. Aynı zamanda paylaştığınız keşif hashtag'leri iletişiminizi etkilemiyorsa, paylaştığınız TikTok videoları şiddet içeriyorsa, videolarınızdaki yorum sayısı çok düşükse ve takipçileriniz azalıyorsa bu, hesabınızın keşif bloğuna sahip olduğu anlamına gelebilir.

Tiktok Kurallarına Dikkat Edin

Tiktok kullanıcılarının merak ettiği konular arasında Tiktok keşif engeliyle neden karşılaştıkları da yer alıyor. İçeriğiniz bazı kurallara uymuyorsa hesabınız engellenebilir. Bu durumlardan en önemlisi TikTok'ta oluşturulan içeriklerin şiddet içermesidir. Ancak cinsel içerikli videolar paylaşmak, video açıklamasında rahatsız edici metinler kullanmak, politik içerikli videolar paylaşmak, sürekli aynı videoyu paylaşmak ve sık sık şikayet alan videolar da keşif engeline yol açabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmanız Tiktok keşif engelinin nasıl kaldırılacağını merak etmenize neden olabilir.

Oldukça hassas bir yapıya sahip olan TikTok'un algoritması, bahsedilen durumlarda kullanıcı hesaplarını tespit ediyor ve keşfedilmelerini engelliyor. Böyle bir sorun yaşamak istemiyorsanız TikTok'un içerikler için koyduğu kurallara mutlaka dikkat etmelisiniz.

Ancak TikTok'un sunduğu özellikler arasında TikTok kullanıcıları için olumlu bir özellik olan keşif bloğunun kaldırılması da yer alıyor. Bloğu kaldırmak için TikTok uygulamasında oturum açmanız ve ana ekranın sağ alt köşesindeki "Ben" seçeneğine dokunmanız gerekiyor. Ardından sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayıp "Destek"e gidin ve destek bölümüne girdikten sonra "Sorun bildir" bölümüne tıklayın ve sağ üst köşedeki simgeye dokunun. Ardından "Hesabıma atanan TikTok arama bloğunu kaldırmak istiyorum" diyen bir destek mesajı oluşturarak TikTok keşif bloğunu kolayca kaldırabilirsiniz. Bu yöntem, TikTok keşif bloğunun nasıl kaldırılacağı sorusuna bir cevap olarak sunulmaktadır.