TikTok Keşfet Engeli Nasıl Kaldırılır?
TikTok Keşfet Engeli Nasıl Kaldırılır?

Tiktok Keşfet Engeli Nasıl Kaldırılır?

Tiktok keşfedilen engeli nasıl kaldırılır sorusunu bu platformda içerik üreten ve  geniş bir kitleye ulaşmaya çalışan birçok kişinin merak ettiği seçeneklerin biri haline geldi. Tiktok kullanıcılarının karşılaştığı sorunlardan biri olan bozulma engeli, ortaya çıkan belirli kısıtlamalar ortaya çıkaran Tiktok çalıştırması tarafından tanımlanmış bir engel türüdür. Kurallara dikkat ederek bariyere girmekten kurtulabilir ve Tiktok uygulamasını oldukça etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Keşfet Engeliniz Olduğunu Tespit Edin

Yapmanız gereken ilk şey, bir TikTok aramasının engellenip engellenmediğini tespit etmek olmalıdır. Tiktok arama engeline sahip olunması için birkaç faktöre dikkat etmeniz gerekmektedir. Örneğin; Tiktok videolarınızın beğeni ve izlenme sayıları yeterince düşükse keşfedilmeyi bekleyen bir engeliniz olabilir. Aynı zamanda paylaştığınız keşfedilen hashtagleri iletişim etkilemiyorsa, paylaştığınız TikTok videoları şiddet içeriyorsa, videolarınıza yapılan yorum sayıları çok azsa ve takipçiniz azalıyorsa bu parçalarda keşfedilt engeli olduğu anlamına gelebilir.

Tiktok Kurallarına Dikkat Edin

Tiktok kullanıcılarının merak ettikleri konular arasında hangi sebeplerden dolayı Tiktok keşfetmenin engelleri ile karşılaştıkları bulunmaktadır. Eğer içerikleriniz bazı kurallara uygun değilse, tutarları engelleyebilirsiniz. Bu yaygınlığın en önemlisi TikTok üzerindeki içeriklerin şiddet içermesidir. Ancak canlı içerikli videoların paylaşılması, video açıklamasında rahatsız edici yazılar, siyasi/politik içerikler, aynı videonun sürekli paylaşılması ve sık şikayet alan videoların da engeline yol açılabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmak Tiktok keşfetmeyi engelliyor nasıl kaldırılır hakkında merak duymanıza neden.

Oldukça hassas bir yapıya sahip olan TikTok'un patlaması, Bitcoin'in geçiş yaptığı kullanıcı hesaplarını tespit eder ve keşfedememelerini engeller.       Eğer bu gibi bir sorun yaşamak istiyorsanız Tiktok'un içerikleri için genel kurallara mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.

Ancak TikTok'un sunduğu özellikler arasında, TikTok tarafından olumlu bir özellik olan keşfedilen engellemeyi durdurma da mevcut. Engeli çıkarmak için Tiktok'ta oturum açmanız ve giriş ekranının sağ alt köşesindeki "Ben" seçeneğini dokunmanız gerekir. Ayrıca sağ üst köşedeki üç genişletmeye tıklayın ve "Destek" e gitmeli ve destek bölümüne bölündükten sonra "Sorun bildir" bölümüne sağ üst köşedeki simgeye dokunmalısınız. Daha sonra "Hesabıma atanan TikTok aramadan çıkmak istiyorum" yazan bir destek mesajı oluşturup TikTok keşfetmeyi engelini kolayca kaldırabilirsiniz. Bu yöntem Tiktok keşfedilir engeli nasıl kaldırılır sorusuna yanıt olarak verilmektedir.